Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newshu
b.sdsu.edu!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!news.alt.net!news-out.rea
dnews.com!spool-big1.readnews.com!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ciacho mi nie urosło
Date: Sun, 18 Dec 2005 00:05:18 +0000
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <2...@4...com>
References: <do21mb$kmh$1@atlantis.news.tpi.pl> <do2332$aeu$1@inews.gazeta.pl>
<do24j8$1cs$1@atlantis.news.tpi.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 34
NNTP-Posting-Host: 1d884a37.reader.corenews.com
X-Trace: 1134864233 reader1.corenews.com 8137 snm667cn/84.66.41.84:34829
X-Complaints-To: a...@c...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:256091
Ukryj nagłówki
On Sat, 17 Dec 2005 23:47:50 +0100, "Dorota" <m...@w...pl>
wrote:
>
>U?ytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:do2332$aeu$1@inews.gazeta.pl...
>>
>> Wk?ada si? do gor?cego, a do biszkoptu proszku si? nie daje. Mo?e
>> zagl?da?as do srodka i gmera?a? co? w cie?cie w czasie pieczenia? Bo
>> normalnie biszkopt nie opada, nalezy do naj?atwiejszych, w sensie
>> najpewniejszych w efekcie ciast. A moze proprcje (m?ka, cukier, jajka)
>> by?y jakie? zaburzone? A moze temperatura by?a nie taka, jak trzeba?
>
>Nie zagl?da?am w trakcie i nawet poczeka?am do ostygniecia przed wyj?ciem,
>ale on nie wygl?da ?e opad?, tylko nie urós? wogóle. Zakalca nie ma, tylko
>takie suche i p?askie to ciasto.
>W googlach ludziska przepisy podaj? te? z proszkiem, cho? nie spotka?am si?
>rzeczywi?cie z margaryn?. Jutro spróbuj? znowu, nie poddam si? :)
>Proporcje wzi??am : 4 jaja, 1 szk? cukru, 1 szkl m?ki prz, 1/2
>ziemniaczanej, 1 ?y? proszku
>Co do temperatury to nie wiem, nastawi?am ok 180, ale to mój pierwszy raz w
>piekarniku wogóle, nie licz?c pieczenia jab?ka, które te? nie do ko?ca si?
>upiek?o tak jak chcia?am:(
>
>Dorota
>
Jeszcze jest taki przepis, co podobno zawsze wychodzi, choc
przeze mnie nie testowany jeszcze : szklanka jajek, szklanka maki
i szklanka cukru
pierz
K.T. - starannie opakowana
|