Data: 2003-01-25 06:38:46
Temat: Re: ciagnacy sie ser na pizzy
Od: dradam <x...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 24 Jan 2003 16:40:42 +0100, "Vefour" <v...@p...pl> wrote:
>Ech, dobra oryginalna mozarella ciagnie sie swietnie :)))
W zupelnosci sie zgadzam.
Innym zastosowaniem mozarelli jest toast, z polozonym kawalkiem
mozarelli (oraz, jak ktos chce polozona odrobina zmiazdzonego czosnku)
i wstawiony do kuchenki mikrofalowej . Mozarella sie topi i powstaje
znakomity przysmak "na goraco".
No i polozenie przetartej mozarelli na zapiekance , na 10 minut przed
zakonczeniem procesu "zapiekania", daje znakomite efekty smakowe. Choc
trzeba taka zapiekanke zjesc od razu (nie daje sie za bardzo wstawic
do lodowki i odgrzac bezposrednio przed spozyciem ). Im grubsza
warstwa sera tym zapiekanka smaczniejsza (choc i to bez przesady).
Pozdrawiam
dradam
|