Data: 2000-02-01 19:51:59
Temat: Re: ciasta na oleju
Od: af <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przemyslaw Koziarski wrote:
> Użytkownik jarek <i...@s...top.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:3...@s...top.pl...
> > Wiekszosc przepisow na ciasta i rozne wypieki jakie znam bazuje na
> > margarynie. Czy znacie jakies przepisy, gdzie zamiast margaryny uzywano
> > by oleju? Jest to dla mnie dosyc wazne, wiec licze na wasza pomoc.
> > Gosia
> >
>
> Przede wszystkim kazdy porzadny autor zaleca jednak stosowanie masla zamiast
> margaryny.
> Mozesz troche rozwinac z tym olejem. Czy jest jakis powod konkretny ?
>
> Przemyslaw Koziarski
Wiekszosc ciast w proszku, tu w USA zaleca jako dodatek, oprocz jaj i mleka,
wlasnie oleju. Ciasto jest bardziej "mokre"...
F.
|