Data: 2009-01-20 07:21:25
Temat: Re: ciasteczka piwne
Od: "Marg" <s...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Gwoli ścisłości - wyrobić ciasto jest doś trudno, bo się okrutnie klei, trzeba
zagnieść razem, kawałkami margaryny/masła nie rozmieszanymi nie przejmować
się, bo dzięki temu ciasto listkuje. A pasuje nie tylko do słodkiego
nadzienia. ja robię np paszteciki z grzybów, albo kapusty z pieczarkami.
Rodzina uwielbia ;) Z reguły robię z podwójnej porcji, albo nawet poczwórnej i
wtedy ciasto porcjuję i mrożę. Może sobie leżeć nawet kilka miesięcy bez
utraty właściwości.
Szczerze mówiąc ja traktuję to ciasto jako ersatz ciasta francuskiego albo
kruchego w zależności od potrzeb ;)
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|