Data: 2009-01-20 10:11:45
Temat: Re: ciasteczka piwne
Od: "ElKa" <e...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
no a przepis?
Użytkownik "Marg" <s...@W...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:gl3u1l$lm2$1@inews.gazeta.pl...
> Gwoli ścisłości - wyrobić ciasto jest doś trudno, bo się okrutnie klei,
> trzeba
> zagnieść razem, kawałkami margaryny/masła nie rozmieszanymi nie przejmować
> się, bo dzięki temu ciasto listkuje. A pasuje nie tylko do słodkiego
> nadzienia. ja robię np paszteciki z grzybów, albo kapusty z pieczarkami.
> Rodzina uwielbia ;) Z reguły robię z podwójnej porcji, albo nawet
> poczwórnej i
> wtedy ciasto porcjuję i mrożę. Może sobie leżeć nawet kilka miesięcy bez
> utraty właściwości.
> Szczerze mówiąc ja traktuję to ciasto jako ersatz ciasta francuskiego albo
> kruchego w zależności od potrzeb ;)
>
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
> http://www.gazeta.pl/usenet/
|