Data: 2005-11-15 16:03:45
Temat: Re: ciasto czekladowe
Od: Magdalena Bassett <m...@o...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Iwona_s wrote:
> Uzytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...net> napisal w wiadomosci
>
>
>>Ciasto czekoladowe z wrzatkiem
>
>
>>1 lyzeczka polskiego proszku do pieczenia/ 1.75 amerykanskiego proszku
>>do pieczenia
>>1.5 lyzeczki sody oczyszczonej
>
>
> Troche z opoznieniem pisze/chwale, ale lepiej pozno niz wcale;) Ciasto jest
> pierwsza klasa - takie lubie, pulchne, wilgotne, mocno czekoladowe i w
> ogole:)))
> Mam natomiast pytanie co do ilosci proszku/sody (moj TZ za bardzo je w
> ciescie wyczuwa). Dajesz plaska srednia czy pelna lyzeczke?
>
U nas te lyzeczki wygladaja tak:
1 teaspoon (lyzeczka) rowna sie 5 ml - uzywam takich miarek, ktore sa
dokladne, nie jak lyzeczka do herbaty
Poszlam do kuchni i zmierzylam zwykla lyzeczke vs. miarke i wychodzi mi,
ze plaska lyzeczka od herbaty rowna sie 5 ml. Wiec jednak 1 lyzeczka
znaczy plaska.
MB
|