Data: 2001-10-26 11:18:41
Temat: Re: ciasto do paszteckow
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Basia Jarosik <b...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9rbgc3$fb3$...@n...tpi.pl...
> Brzmi niezle - zwlaszcza, ze za "normalnym drozdzowym nie przepadam.
> Mozesz podac przepis?
>
no cóż, na paszteciki nie mam przepisu, ale myślę sobie, że wyszłyby
przepyszne z przepisu na ciasto krucho-drożdżowe na rogaliki, ale bez cukru,
tylko ze szczypta soli.
Wtedy przepis byłby taki:
50 dag mąki pszennej
2 paczuszki drożdży instant
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
kostka Kasi
2 jaja
5 łyżek mleka
szczypta soli
Robi sie tak: drożdże wymieszać z mąka, solą i proszkiem, posiekać z masłem
i zagnieść szybko z jajami. Wsadzić do lodówki na 2 godziny, a potem
rozwałkować, posmarować odrobiną masła i nakładac nadzienie, zwinąć roladę i
pociąć na paszteciki.
Jak myslicie, uda się? Bo ja myślę, że tak.
Pozdrawiam
Wkn
|