Data: 2004-10-29 21:31:22
Temat: Re: ciasto dyniowe - małe pytanko
Od: "Medea" <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "jaro" <j...@w...pl _NOSPAM> napisał w wiadomości
news:clua49$pqq$1@korweta.task.gda.pl...
> Może ja to samo ciasto zrobiłam przedwczoraj:) Długo odparowywać, bo ta
> dynia właściwie powinna zostać uprazona w piekarniku. Będziesz dodawać
> śmietanę tez?
> Mnie wyszło pyszne, ale strasznie długo musiało się piec w piekarniku,
gdyz
> także miałam dynię gotowaną.
W moim przepisie nie ma śmietany. Są rodzynki, orzechy, olej, mąka, jaja i
przyprawa do pierników. Będę piekła dopiero jutro, bo już dzisiaj nie mam
siły. Pure zapakowałam do słoików. Będzie tego na kilka ciast. Wyszło takie
sobie, niezbyt gęste - takie właśnie jak pisała Magda, jak ciasto na placki
ziemniaczane. Ale następnym razem rzeczywiście upiekę tę dynię, bo obieranie
surowej to męka i w dodatku mam teraz od niej zupełnie wysuszone ręce -
żaden krem nie pomaga.
Dobranoc
Ewa
|