Data: 2001-07-13 15:43:18
Temat: Re: ciasto nalesnikowe
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
jeżeli do smażenia nie użyje się oleju,
>a w zamian przed każdym naleśnikiem posmaruje się
>patelnię słoninką.
>Należy nadziać kawałek słoniny (wędzona może być, bo twardsza)
>na widelec i pomedzgać nią patelnię.
>
>Patent koleżanki, od tego czasu tylko tak smażę...
>
>marek drozdowski
>
moja Babcia zawijala troche smalcu w bawelniana szmatke, robila
maly tobolek, za ktory mozna bylo bezpiecznie zlapac i tym mazala
patelnie. Tez dobre byly
Ja do ciasta nalesnikowego dodaje troche oleju, a czasem, jak
mnie najdzie ochota, troche stopionego masla, ktore - o dziwo -
nie krzepnie w nalesnikowej mazi
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|