Data: 2007-11-21 14:30:13
Temat: Re: ciasto, rwie si
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:fi1b2m$7j3$1@news.onet.pl...
> W pierogach nigdy nie byłam mocna. MOja mama robi tak doskonałe, że do
> tej pory robienie pierogów omijałam szerokim łukiem. Zainspirowana
> jednak pierogami @nn prystąpiłam dzisiaj do dzieła. Ciasto z przepisu
> grupowego i..niestety rwie sie jak licho. Chciałam je potraktować
> maszynką Atlas, ale nic z tego;-(Ma ktoś pomysł jak je uzdatnić?
> --
>
> Gosia
Wlać trochę gorącej wody, która rozklei gluten. Można też dodać parę łyżek
mąki żytniej, która ma znacznie więcej glutenu.
|