Data: 2004-06-14 14:23:16
Temat: Re: ciasto z marchwi
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 14 Jun 2004 13:57:38 +0000 (UTC), "eM eL"
<b...@W...gazeta.pl> wrote:
>Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> napisał(a):
>
>> a gdzie sok/skorka od cytryny?? sama Philadelfia nie wyostrzy
>> mdlosci/slodkosci ciasta. Najlepsze ciasto marchewkowe (a sporo
>> lat temu uznalam, ze musze znalezc gdzies lokalnie NAJLEPSZE
>> takie ciacho), jakie jadlam mialo wlasnie swietnie wywazone
>> proporcje miedzy slodkoscia a kwaskowatoscia. Tylko WTEDY da sie
>> zjesc duzo tego ciasta bez jakichs skutkow ubocznych , typu chec
>> natychmiastowego zjedzenia ogorka kiszonego, albo, nie daj
>> bogini, sledzia ;))
>
>Ciasto z marchewka 'carrot cake' w USA to jak barszcz w PL - kazdy ma swoj
>przepis :-)
>
>Jedno jest pewne: polewa ('icing') jesli jest, powinna byc wsciekle
>slodka. Ale polewe robi sie nieczesto, a wiec normalnie to ciasto to
>smakuje troche jak taki "rozwodniony" polski piernik. A co do samego
>ciasta, to ja akurat lubie z ananasem , rodzynkami, wiorkami kokosowymi i
>orzechami.
>
>--
>><Uklony><eM eL><Washington, D.C.><
>><5 out of 3 people don't understand statistics><
to wole ciasto marchwiowe tutejsze - zazwyczaj jednak icing czyli
lukier jest kwaskowaty i bardzo smaczny sam w sobie]
]trys
K.T. - starannie opakowana
|