Data: 2003-10-20 21:25:02
Temat: Re: cielęcina
Od: wiku <s...@a...waw.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anna Templer wrote:
> Witam!
> Mam kilogram młodej cielęciny. Może macie jakiś pomysł co z niej zrobić?
w ub, tygodniu robilem kotleciki cilece w sosie smietanowo-musztardowym
i zonie nawet smakowaly
cielecine kroisz na kotlety, i smazysz krtotko z obu stron (tak 2-4
minut), zdejmujesz z patelni
na patelnie wlewasz wino-koniecznie biale (na twoja ilosc miesa to
bylyby ze 1 1/2 szklanki, dodajesz do niego smietane (powiedzmy jedno
opakowanie) i musztarde (tak ze 3-4 lyzki, najlepiej ziolowej),
podgrzasz tak dlugo az sos osiagnie aksamitna konsystencje i skrapiasz
sokiem z cytryny (tak z polowki), solisz, pieprzysz (najllepiej bialym
pieprzem)a na koniec wrzucasz na chwile do tego sosu mieso i po
podgrzaniu podajesz (ja serwowalem z makaronem)
pozdrawiam
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
|