Data: 2002-05-05 18:25:05
Temat: Re: cielecina gotowana - pytanko
Od: "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "waldemar z domu" <w...@t...de> napisał w
wiadomości news:ab3t2p$80o$06$1@news.t-online.com...
> nie wiem, jak ty rosół gotujesz, bo różne szkoły są. Bierzesz cielaka,
wodę,
> pietruszkę, seler, marchewkę, pory i wrzucasz do odpowiedniego gara. Ja
bym
> jeszcze dał ziele angielskie, pieprz i listek bobkowy. Wszystko w całości.
> Sól do smaku. Woda musi przykryć bydlaka.
> Gotować na małym ogniu jakąś godzinę + VAT.
OK to tak robie wlasnie, Moja sw. pamieci babcia to jeszcze taka mieciutke
cielecinke w panierke dawala i na patelnie....
|