Data: 2002-05-07 08:20:37
Temat: Re: cielecina gotowana - pytanko
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Katarzyna Nowak" <k...@p...wp.pl> napisał w
wiadomości news:3cd5745e$1_2@news.vogel.pl...
> z czym ja ugotowac by byla dobra? Czy tak jak na rosol?
> K
>
>
Cielecina 'a la łosoś w sosie tuńczykowym :
1.5 kg kulki, szklanka octu 10%, 4-5 goździków, 8-10 ziaren ziela
ang., 3 liście laur, 5Ł vegety,
sos:
2 puszki tuńczyka w oleju, 2 cebule średnie, 1Ł masła, szkl.
jogurtu naturalnego.
Do półtora litra wody dodaj przyprawy i ocet, mięso nadkrój
głęboko(ma udawać nadkrojone dzwonka łososia) i gotuj 40-50 min na
małym ogniu.
Na patelni podsmaż posiekaną drobno cebulę na oleju z puszek i
maśle na szklisto i dodaj rozdziabdzianego tuńczyka, podduś 20min
i dodaj jogurt, dopieprz, dosól i polej tym cielęcinę wyłożoną na
półmisek. przepis na 6 dobrych porcji.
pozdr.Alex
Najlepiej podawać z makaronem i sałatą
|