Data: 2002-09-18 12:17:59
Temat: Re: co dalej?
Od: "Qwax" <...@...Q>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Podgladam grupe od kilku lat i kilka razy wklepalem swoj przepis
oraz
> kilkaset juz wykorzystalem. Ostatnio przeczytalem o marynowaniu
miesa i
> kupilem 2,5 kilogramowa szynke. Zamarynowalem ja marynata ogolnego
> stosowania, uplynely 3 dni i ....... co dalej?
> Mam obgotowac i wedzic?
Albo wędzić albo piec (znałem takich którzy gotowali po wędzeniu - nie
lubię)
> Nie mam wedzarni.
Kumpel z ogródkiem (parę piw i jakaś kiełbaska załatwi sprawę - ale
2.5kg to będzie z tydzień wędzenia
> Moze upiec?
Może!!!
> Czy dodawac jakies przyprawy
Po wierzchu - według uznania, do środka (jak lubisz szpikować to może
być boczek -tłusty- z czosnkiem i przyprawami. podlewać sosikiem a pod
koniec pieczenia pociądnągnąć łyżeczką miodu - i odrobinkę podpiec
(chrupiąca skórka)
> jeszcze i ten plyn z
> marynaty?
Jeżeli była na occie to niewiele zrobisz (jak z dużą ilością soli to
nawet pies tego nie zje z kaszą)
Pozdrawiam
Qwax
|