Data: 2007-01-16 12:05:33
Temat: Re: co do blinów ?
Od: "ps" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "dwaKa" <b...@i...pl> napisał w wiadomości
news:eoidee$li5$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Oczywiście kawior, śledzie, śmietana. Ale może ktoś zna bardziej
> oryginalne dodatki ?
Witam
Ja uwielbiam bliny z pomaczka (tak to sie chyba nazywa). Na glowe wychodzi
ok kostki smalcu, troche boczku/sloniny, cebulka, 2 jaka. Smalec oczywiscie
topimy, dodajemy boczek (wędzony, zrumieniony) cebule zeszklona pocieta w
paski. Wszystko podajemy w kamionce (musi byc gorace), na koniec wrzucamy
surowe jajka. Dla mnie cudo. Jak chcesz poszukam przepisu, ale zawsze
robilem to na oko. Bliny maczamy w miseczce.
Kri Z
|