Data: 2007-01-16 12:18:45
Temat: Re: co do blinów ?
Od: "dwaKa" <b...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "BBjk" <b...@Q...pl> napisał w wiadomości
news:eoieun$57f$1@inews.gazeta.pl...
>> Znam też bliny z farszem z wątróbki cielęcej, z farszem z twarogu, może
> też być "stos z blinów z potrójnym farszem" - pierwszy: mięso, masło,
> cebula, jajka na twardo, przyprawy, drugi: twaróg z masłem i śmietaną,
> trzeci z kaszy manny. Robisz gryczane,pszenne, czy mieszane? Na Litwie
> jadłam z grzybami lesnymi.
>
> Jednak jeśli masz możliwość, to z kawiorem są bezkonkurencyjne, imho.
> --
> pa, BBjk
Robię mieszane, oczywiście z kawiorem są bezkonkurencyjne tylko po pierwsze
primo prawdziwy kawior jest trudno osiągalny i ta cena.... A kawioropodobne
wyroby z supermarketu nie wydają mi się godne uwagi ( może się mylę ? ).
Nie rozumię , co znaczy farsz do blinów, przecież bliny spożywa się z
jakimiś dodatkami ale nie faszerowane ?
dwaKa
|