Data: 2006-05-09 07:46:17
Temat: Re: co można zrobić do kaszy gryczanej?
Od: "JaMyszka" <j...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
@(usun.cyfry.456)poczta.onet.pl napisał(a):
> > Babka z kaszy gryczanej: kasza ugotowana + biały ser (1:1 mniej więcej) +
> > zeszklona posiekana cebula + jajko + przyprawy wedle uznania. Włożyć masę do
> > dowolnej formy, upiec, podać z sosem pieczarkowym i surówkami, jakie się
> > lubi.
> Przygotowałam masę, ale nie wiem, jak ją upiec: w jakiej temperaturze,
> jak długo, jak sprawdzić, czy jest gotowe?
Nie robiłam nigdy tego, ale patrząc na przepis, mamy tu do czynienia
z gotowymi produktami.
Chodzi, więc, o ścięcie sera (podobnie jak w serniku) oraz o
ścięcie jajka.
Ja bym dała 180 st C na 15 - 20 min.
Sama zobaczysz po tym pierwszym razie, jakie korekty trzeba
wprowadzić.
Jedno jest pewne - niezależnie od tego jak zrobisz, nikomu nie
zaszkodzi i będzie smakowało:)
Być może, że dłużej, ale w niższej temp.?
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat: http://www.fah.pooh.priv.pl/
|