Data: 2006-03-27 18:55:59
Temat: Re: co mozna zrobic z filetow z ryby?
Od: Sylwia Janowicz <c...@m...gda.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
DiMU napisał(a):
> hej,
> mam pytanie,co moge zrobic dobrego z filetow, mam obecnie z mintaja.
> juz robilam:
Może być i mintaj, może być panga:)
składniki:
3 cebule
duża puszka brzoskwiń
ketchup "Kotlin" pikantny 1 butelka (ok. 400 g)
ryba
sposób przygotowania:
Rybę solimy i smażymy na oliwie (smażyć bez panierki, co najwyżej leko
przed smażeniem oprószyć mąką) i odkładamy na bok.
cebulę kroimy ( wielkość - jak kto lubi) i lekko podsmażamy na odrobinie
oliwy.
Gdy juz jest szklista wlewamy 3/4 szklanki soku z brzoskwiń i dusimy
cebulę do miękkości. W tym czasie kroimy brzoskwinie w kostkę, po czym
dorzucamy do cebuli. Po chwili wlewamy cały ketchup i ew. gdy za gęste
dolewamy soku z brzoskwiń. Można doprawić do smaku, mnie odpowiada taki
jaki jest. Czasami tylko dosypuję odrobinę soli.
Następnie w naczyniu układamy warstwami rybę i przygotowany sos.
Ja preferuję tą potrawę na zimno , chociaż na ciepło też jest niezła:)
Wg opinii znajomych przepis czyta się z obrzydzeniem, a potrawę je się
ze smakiem:)
Pozdrawiam
Sylwia
|