Data: 2006-03-27 18:16:25
Temat: Re: co mozna zrobic z filetow z ryby?
Od: "maf" <m...@n...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e097qn$5pj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>
> Panierowane, smazone w zalewie octowej, po dwu dniach fantastyczne
>
Smazone w zalewie? ok, nie bede sie czepial /zabraklo przecinka/.
Zalezy od zalewy, jak mocna, to dobre sa juz po kilku godzinach.
Zalewa: ja robie tak;
do ryb najlepsza /moim zdaniem/ 1:8 czyli 4 szklanki wody pol szklanki octu
/10%/. Gotujemy wode z octem z dodatkiem, listka laurowego, gorczycy,
pimentu, mozna dodac cebule i ew marchewke/w slupkach/
Jak 'barzej' ocne, to 3 szklanki wody lub 2.
Pozdr
maf
|