Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!news.internetia.pl!ne
wsfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.tpi.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-f
or-mail
From: "Misiek" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co na obiad ?
Date: Mon, 10 Dec 2007 11:06:43 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 22
Message-ID: <fjj35c$knr$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <fjism8$t5d$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: eln162.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1197281260 21243 83.15.147.162 (10 Dec 2007 10:07:40
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 10 Dec 2007 10:07:40 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3198
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:307212
Ukryj nagłówki
Użytkownik "KubaM" <j...@t...pl> napisał w wiadomości
news:fjism8$t5d$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Co radzicie: nudle knorr "ser w ziołach", czy raczej amino "pomidorowa".
> Mam problem ponieważ mamy nie ma w domu i muszę radzic sobie sam...
> Ostatino wyczaiłem także pulpeciki Łowicz. Tylko boję się je wsadzić do
> mikrofalówki. Pomocy!
jesli juz na prawde nmie umiesz gotowac - wszelie pudliszki (klopsy, zrazy,
fasolka, bigos, kielbaski, fasolka po bretonsku, gulasz, bogracz, golabki,
lecho, flaczki itp) - wrzucasz do garnka, podgrzewasz i gotowe. Mozna z
chlebem, mozna z ziemniakami i jakas surowka (tez gotowce do kupienia). NIe
truj sie Knorrem hehehe (chociaz sam czasem jadam w pracy jak sie mi
sniadanko skonczy a glodny jestem). mozesz tez po prostu kielbase (np.
torunska, ogniskowa, biwakowa, zwyczajna, popularna, pyszna, podhalanska,
goralska czy jakakolwiek inna) ponacinac, rzucic na patelnie (preferowana
grillowa) lub do piekarnika i ... upiec :-)
a parowki (cienkie lub grube - jak ktro woli, ja preferuje cienkie) ... mmmm
pycha - zdejmujesz foliowe oslonki, nacinasz wzdluz mniej wiecej do p;olowy
glebokosci, odrobina ziol (bazylia np.), ser zolty w slupki pociety wpychasz
w to naciecie i do piekarnika (lub mikrofali)
|