Data: 2007-12-10 10:06:43
Temat: Re: co na obiad ?
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "KubaM" <j...@t...pl> napisał w wiadomości
news:fjism8$t5d$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Co radzicie: nudle knorr "ser w ziołach", czy raczej amino "pomidorowa".
> Mam problem ponieważ mamy nie ma w domu i muszę radzic sobie sam...
> Ostatino wyczaiłem także pulpeciki Łowicz. Tylko boję się je wsadzić do
> mikrofalówki. Pomocy!
jesli juz na prawde nmie umiesz gotowac - wszelie pudliszki (klopsy, zrazy,
fasolka, bigos, kielbaski, fasolka po bretonsku, gulasz, bogracz, golabki,
lecho, flaczki itp) - wrzucasz do garnka, podgrzewasz i gotowe. Mozna z
chlebem, mozna z ziemniakami i jakas surowka (tez gotowce do kupienia). NIe
truj sie Knorrem hehehe (chociaz sam czasem jadam w pracy jak sie mi
sniadanko skonczy a glodny jestem). mozesz tez po prostu kielbase (np.
torunska, ogniskowa, biwakowa, zwyczajna, popularna, pyszna, podhalanska,
goralska czy jakakolwiek inna) ponacinac, rzucic na patelnie (preferowana
grillowa) lub do piekarnika i ... upiec :-)
a parowki (cienkie lub grube - jak ktro woli, ja preferuje cienkie) ... mmmm
pycha - zdejmujesz foliowe oslonki, nacinasz wzdluz mniej wiecej do p;olowy
glebokosci, odrobina ziol (bazylia np.), ser zolty w slupki pociety wpychasz
w to naciecie i do piekarnika (lub mikrofali)
|