Data: 2004-01-07 22:07:54
Temat: Re: co to jest i czym to ewentualnie zastapic?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le mercredi 7 janvier 2004 ? 22:49:13, Hanna Burdon a écrit :
>> Cr?me fraîche to smietanka
>> (zazwyczaj 30%) to znaczy smietana slodka (nie polska kwasna)
> Powa?nie??? A w Anglii pod nazw? creme fraiche sprzedaj? w?a?nie kwa?n?
> ?mietan? - tzn. nie jest a? tak kwa?na, jak nasza kwa?na, ale s?odka te?
> zdecydowanie nie jest! A jak? to ma we Francji konsystencj?? Da si? wylaae z
> pude?eczka?
Da sie, ale z trudem ;-)
Na francuskiej grupie (fr.rec.cuisine) sa Anglicy i Amerykanie
mieszkajacy we Francji ktorzy rozpaczaja z powodu braku kwasnej smietany we Francji
;-)
Ewcia
--
Niesz !
|