Data: 2004-01-07 21:58:38
Temat: Re: co to jest i czym to ewentualnie zastapic?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 7 Jan 2004 23:07:54 +0100, "Ewa (siostra Ani) N."
<n...@y...com> wrote:
>Le mercredi 7 janvier 2004 ŕ 22:49:13, Hanna Burdon a écrit :
>
>>> Crčme fraîche to smietanka
>>> (zazwyczaj 30%) to znaczy smietana slodka (nie polska kwasna)
>> Poważnie??? A w Anglii pod nazwą creme fraiche sprzedają właśnie kwaśną
>> śmietanę - tzn. nie jest aż tak kwaśna, jak nasza kwaśna, ale słodka też
>> zdecydowanie nie jest! A jaką to ma we Francji konsystencję? Da się wylać z
>> pudełeczka?
>
>Da sie, ale z trudem ;-)
>
>Na francuskiej grupie (fr.rec.cuisine) sa Anglicy i Amerykanie
>mieszkajacy we Francji ktorzy rozpaczaja z powodu braku kwasnej smietany we Francji
;-)
>
>
>Ewcia
to niech cichcem dodaja do niej greckiego jogurtu.....
trys
K.T. - starannie opakowana
|