Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.atman.pl!news.nask.pl!news.
nask.org.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!195.92.193.196.MISMATCH!nntp
.theplanet.net!inewsm1.nntp.theplanet.net!news.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co z fasoli?
Date: Mon, 07 Nov 2005 15:44:38 +0000
Organization: Home
Lines: 31
Message-ID: <4...@4...com>
References: <dkfrhf$5dl$1@83.238.209.129> <4...@n...home.net.pl>
<dkno08$e0g$3@atlantis.news.tpi.pl> <4...@n...home.net.pl>
<dknqha$d8r$1@nemesis.news.tpi.pl> <436f6fc6$1@news.home.net.pl>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: 84.69.20.15
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news8.svr.pol.co.uk 1131378275 16160 84.69.20.15 (7 Nov 2005 15:44:35 GMT)
NNTP-Posting-Date: 7 Nov 2005 15:44:35 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:252219
Ukryj nagłówki
>[...]
>> Załóżmy, że boczek (mniej lub bardziej prawdziwy :P) juz mam. Co
>> dalej?
>
>Żarty na bok, skoro robiła ją twoja mama to powinnas wiedzieć
>przynajmniej co się na zupę składało. Bo przepisów są setki.
>
>Bosz, ja mała wtedy byłam, za nic nie mogę sobie przypomnieć, ale
>pewnie była tam marchewka i jakieś ziemniaki, hmmm...majeranek tez mógł
>być ale głowy nie dam :)
>Widzisz ja nie mam żadnych problemów z fasolka po bretońsku, z zupa
>grochową też, nawet mam jakiś (niewypróbowany jeszcze) przepis na
>barszcz ukraiński, tylko z ta fasolową mam kłopot :(. Jedyna fasolowa
>jaką robie, to taka z fasolki szparagowej, a to zupełnie nie jest to o
>co mi teraz chodzi...
>Domyślam się, że przepisów są setki, podaj swój - wypróbuję :)
>Ania
Qrcze, ja mam podobny problem - najlepsz abyla zupa fasolowa
mojej Babci, nawet Mama takiej nie gotowala, a mnie wtedy wogole
kuchnia nie obchodzila...mysle, ze z boczku i j wloszczyzny wywar
zrobic, w tym gotowac do miekkosci fasole namoczona na noc (chyba
te wode wylac...nie jestem w 100% pewna, bo babcina zupa byla
dobrze esencjonalno-gesto-fasolowa), pod koniec gotowania dodac
kartofle w kostke i duzo wlasnie majeranku - dobrze mowisz. i ten
boczek pokrojony najlepiej w kostke.
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|