Data: 2002-01-14 11:59:28
Temat: Re: co z wątrobki
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marta" <m...@p...pl> napisał w wiadomości
news:a1ug4s$31l$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Anna Pawłowska-Pojawa" <a...@p...com.pl> napisał w wiadomości
> news:0dfa01c19ceb$7861af80$8d000a80@PAPNET1621...
> > Po wczorajszym obiedzie zostalo mi jakies 25 dkg watrobki. Chyba
> drobiowej.
> > Wczoraj robilam zwyczajnie - smazona z cebulka.... Ale dzis chcialabym
cos
>
>
> teraz nie kojarze miar :) ale 25 dkg to chyba troche jest.. wiec mozesz
> zrobic ja z sosem
> watrobke optoczyc w mace, cebulke pokroic to wszystko podsmazyc, nastepnie
> zalac woda i dodac liscia laurowego, na koniec posolic i popieprzyc do
> smaku.
Weź troszkę - jedną sztukę i zrób z tego nadzienie do kurczaka... ;-) No i
będziesz miała kurczaka z nadzieniem, a nie kolejny raz wątróbkę na obiad...
Resztę wątróbki podziel na porcje takie na raz do nadzienia i wstaw do
zamrażarki...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|