Data: 2007-05-08 11:25:53
Temat: Re: co zamiast ziemniakow?
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Felinity" <f...@A...pl> wrote in message
news:pan.2007.05.08.05.51.09@ATOWYWALgazeta.pl...
> Zgodzę się ze wszystkim oprócz tego kotleta na wierzchu - szczególnie
> jeśli ciepły, to może "odparzyć" sałatę, a taka jest IMO bardzo
> nieapetyczna i nieestetycznie wygląda.
Niekoniecznie (choc to rzecz gustu, takze uwarunkowanego tradycja
kulinarna.) Podawanie wielu potraw miesnych "prosto z patelni" jest
bledem - nalezy dac sie np. smazonemu miesu nieco odstac (np. 5 minut pod
luzna folia aluminiowa) a bedzie lepsze w smaku. Daje to tez szanse
obnizenia temperatury "skorki" kotleta dzieki czemu bedzie ladnie
koegzystowal z zimna salata choc w srodku bedzie apetycznie cieply. Jesli
takie mieso kroimy, nalezy to zrobic bezposrednio przed podaniem.
--
><eM eL
|