Data: 2001-11-08 14:45:39
Temat: Re: co zrobic z feta?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Basia <b...@p...onet.pl> a écrit dans le message :
9se225$sno$...@n...tpi.pl...
>
> > Ale moze daloby sie zrobic samemu taka w oliwie? Kiedys ludzie pisali o
> > robieniu aromatyzowanych smakowych oliw przez dodawanie róznych rzeczy
> > do srodka- a to czosnku a to ziolek. Chyba kiedys spróbuje z ciekawosci
> > czy smacznie wyjdzie.
>
> Moze dla takich jak ja to jest wyjscie...myslisz, ze wystarczy pokrojona
> fete włozyc do słoiczka i zalac oliwa z ziolami?
> Tylko jaką oliwą - z oliwek czy jakims olejem?
>
> Moze jest tu ktos, kto robil takie cuda?
>
Basiu, uwazaj !
Jak bylam w Szczecinie, to Mama mi kupila taka fete z kartoniku do salatki
ktora chcialam zrobic. No i niestety, on syr nie dosc ze byl naprawde slony,
to byl tez o wiele za miekki jak na "normalna" fete. Nie nadawal sie (Mama
mi z tego pozniej zrobila ruskie pierogi). Jestem przekonana wiec, ze ta
niby-feta z kartonu jest za miekka, zeby sie w oliwie utrzymala i nie
rozpadla !
Coby Cie pocieszyc : Ty nie masz fety, ale ja nie mam dostepu zadnego ani do
oscypka, ani do bryndzy, ani nawet do zwyklego twarogu.....
(buuu..... buuuu.....)
Ewcia
--
Niesz !
|