Data: 2002-03-25 07:54:02
Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow
Od: tigana <t...@n...kernel.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
tigana <t...@n...kernel.pl> wrote:
[..]
Nazywa sie to-to Maxi Sweet, podtytul "Slodzik do pieczenia".
"Do pieczenia ciast stosuje sie w ilosciach odpowiadajacych ilosci cukru,
jedynie w przypadku ciast biszkoptowych mozna stosowac dwykrotnie mniejsza
ilosc cukru. 1 szklanka slodzika (100gr)=1 szklanka cukru(200gr).
Wart. energ. 100gr - 341kcal .
Sklad: maltodekstryna - substancja zageszczajaca, E-954 - substancja
slodzaca.
Zezwolenie GIS: ZP-4431-SL-16a/MK/99 ."
Producent: Domos-pl.
Waga netto 160gr . Koszt 10.50,- zl.
E-954 to sacharyna (C7H5O3NS) i jej sole potasowe, sodowe, wapniowe.
Temperatura topnienia - 228 st.Celcjusza. Stosowana do sporzadzania
preparatow chorych na cukrzyce. Jest na liscie dopuszczalnych substancji
w rozporzadzeniu MZ z 27 grudnia 2000.
Pozdrawiam
t.
|