Data: 2009-02-11 23:12:38
Temat: Re: czekolada gorzka 99%
Od: Als <1...@1...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 11 Feb 2009 23:53:32 +0100, m. napisał(a):
> ostatnio rozsmakowalam sie w czekoladach gorzkich. kiedys ich nie lubilam, a
> teraz naprawde mi smakuja. uznalam wiec, ze skoro jestem juz taka
> wyrafinowana smakoszka, to pora zmierzyc sie z lindtem 99%. doslownie gebe
> mi wykrzywilo, ona nie ma w sobie cienia slodyczy, jest naprawde gorzka, az
> staje kolkiem. tak naprawde nie wiem, ile te zwykle gorzkie maja % kakao,
> ale ta sie nie nadaje do jedzenia na sucho. do czegoz wiec? brownie zrobic?
> cos innego? doradzcie, do czego ona sluzy?
Gorzka 99% służy do wykrzywiania dzioba :-) Zwykłe gorzkie mają ok. 50-70%
kakao, ale takich też nie lubię - czekolada ma być dobra, czyli mleczna (i
w żadnym wypadku biała).
--
Pozdrawiam, Als (w mailu nie mam żadnej jedynki)
|