Data: 2006-07-16 10:21:52
Temat: Re: czy cos sie dzieje z Malma
Od: Tomasz Piotrowski <n...@n...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los napisał(a):
> Widocznie co innego robią na eksport, co innego sprzedają na polskim
> rynku. To z czym się u nas zetknąłem to straszna tandeta, nie ma sposobu
> na prawidłowe ugotowanie tego.
Mozliwe (wielu producentów tak robi), tylko czy cena tego na nasz rynek
nie jest przypadkiem nizsza od takiego na eksport? Bo niestety jak w
większosci innych rzeczy nie ma tanio i dobrze, jest tanio albo dobrze.
Polecam wymienionego wczesniej Gourmet Linguine (ja to kupuję jako takie
cienkie tasiemki, opakowanie przewiazane kawałkiem suchej trawy czy
innego pędu, kosztuje w markecie ok 8zł/0.5kg). Oprócz walorów smakowych
i konsystencji ma lekko chropowatą fakturę powierzchni, która to
doskonale trzyma sosy. Co ciekawe jest to makaron bezjajeczny (jak dobra
pszenica to tak mozna).
> Najtańszy makaron włoski jest lepszy.
Najdroższy włoski odpada ;)
T.
--
http://foto.maniac.org.pl/
|