Data: 2010-10-04 20:54:04
Temat: Re: czy ktoś robił ocet jabłkowy
Od: Jadrys <C...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-10-04 19:05, Panslavista pisze:
>
>>> No niestety, próbowałem dwa razy wg. receptury zamieszczonej w książce
>>> kucharskiej.. i wyszło tak jak u Ciebie - wino..
>> Bo do wina trzeba wpuścić powietrze - pozwolić mu zaoctować.
> Prawie koniec z opieńkami - sporo Maruda znalazła przerośniętych i
> zasychających. Nazbierała dwa wiadra samych kapeluszy, do tego trochę kurek,
> zajączków i podgrzybków oraz jak zwykle kanie - te dusi i mrozi - na zupę
> kaniową. opieńki, po za najładniejszymi, mrozi zblanszowane - ładne do
> marynaty.
>
Ale chyba nie z octem winnym te marynaty?
Zupa kaniowa, no no.
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..
|