Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia czy można zamrozić wywar... Re: czy mo?nazamrozi? wywar...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: czy mo?nazamrozi? wywar...

« poprzedni post
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: czy mo?nazamrozi? wywar...
Date: Sat, 23 Nov 2002 09:49:43 +0000
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <d...@4...com>
References: <aqrid5$392$1@news.tpi.pl> <017701ce093b$2a5d4880$1600029e@psc.pbi>
<f...@4...com>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 48
X-Authenticated-User: $$0z_m-i-
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newspump.monmouth.co
m!newspeer.monmouth.com!nntp.abs.net!news-out.cwix.com!newsfeed.cwix.com!newsfe
ed.nyc.globix.net!news-in-sterling.newsfeed.com!corp-goliath.newsgroups.com!not
-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:135718
Ukryj nagłówki

On Sat, 23 Nov 2002 02:18:20 +0100, hmmm <k...@i...com>
wrote:

>13 Nov 2002 17:09:35 +0100, m...@p...com.pl (Lipinska
>Miroslawa) napisala:
>
>>Bohaterka "Dziennika Bridget Jones" robi?a esencjonalny rosó? z korpusów
>>kurzych i mrozi?a w pojemnikach na lód. Mia? to by? pó?prpdukt - gotowiec do
>>przyrz?dzania sosów. To znaczy, ?e na ?wiecie mro?? rosó?........
>>-mirka
>>ps. mo?e to by?o w innej ksi??ce.....ale co? mi sie majaczy, ?e w tej
>
>W tej, w tej.
>
>"Kupi?am cudown? ksi??k? kucharsk? Marka Pierre'a White'a. Nareszcie
>wiem, na czym polega ró?nica mi?dzy kuchni? domow? a restauracyjn?.
>Jak mówi Marco, wszystko zale?y od koncentracji smaku, a sekretem
>sosów jest prawdziwy bulion. Nalezy ugotowa? wielki garnek rybich
>o?ci, kurzych kad?ubów itd., a potem, zamrozi? wywar w foremkach do
>lodu. Wówczas gotowanie na poziomie Michelina staje si? równie ?atwe
>jak zrobienie zapiekanki pasterskiej, a nawet ?atwiejsze, bo nie
>trzeba obiera? ziemniaków, wystarczy je upiec w g?sim t?uszczu."
>
>/Helen Fielding "Dziennik Bridget Jones"
>Zysk i S-ka Wydawnictwo, Pozna? 1998/
>
>
>hmmm
>
>PS.
>zapiekanka pasterska czyli pewnie Shepard's Pie:
>http://www.netcooks.com/recipes/Casseroles/Shepard'
s.Pie.html


ja tez tak robilam dawniej (bez rybich osci ;))) ). ale
gotowalam/odparowywalam, zeby miec wywar esoencjonaly a nie jakas
tam zaprawiona wode.. dziala to jak najbardziej.

Trys

P.S. Shepard's pie - podstawa stolowek. jest jeszcze Cottage
Pie....
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
23.11 Barbara Czaplicka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6