Data: 2000-10-02 18:09:40
Temat: Re: czy rozmrazac
Od: "F." <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
jedrus <b...@s...com.pl> wrote in message
news:39d88ef9@news.vogel.pl...
>
> Uzytkownik "ewa" <p...@s...com.pl> napisal w wiadomosci
> news:39D89AA3.4B0C4AEC@se.com.pl...
> > witam:)
> >
> > mam male pytanko: czy rozmrazacie filety rybne przed smazeniem? czy
> > zamrozone panierujecie i wrzucacie na tluszcz?
> > slyszalam gdzies kiedys, ze powinno sie smazyc zamrozone i nie daje mi
> > to spokoju...
>
>
> Mozna zamrozone - tak robie tylko "alarmowo" a wyglad i smak
> sa takie sobie.
> Rozmrozone z kolei pozwola Ci na "gre" przyprawami i panierka.
>
> Wybor nalezy do Ciebie
>
> jedrus
>
Ja rozmrazam, ale powoli w lodowce. Kazde zamrozone mieso rozmrazane wolno
ma lepszy smak. Po prostu nie wycieka z niego tyle plynu. Duzego indyka
trzeba nieraz rozmrazac pare dni ( 3-4 ), ale warto.
F.
|