Data: 2004-01-07 11:10:54
Temat: Re: czy wok tylko do chinszczyzny?
Od: wiku <s...@r...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los wrote:
>
> A czy wok nie jest mało wydajny dom smażenai na głębokim tłuszczu?
> Jest ostatecznie dość szeroki i wydaje się, że trzeba dużo tłuszczu, by
> zapełnić go do pełnej głębokości
no to chyba jeszcze zalezy od wielkosci woka - moj nadaje sie do tego
idealnie :)
a co do wydajnosci - przeciez srednica woka zmniejsza sie i przy dnie
jest najmniejsza, wiec sila rzeczy mniej potrzeba don oleju wlac niz do
garnka o tej samej srednicy (mowie o gornej krawedzi)
jesli zas chodzi o podgrzewanie to rzeczywiscie wymaga wiekszego ognia
(zwlaszcza przy woku zeliwnym), ale akurat to mi nie przeszkadza
pozdro
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
|