Data: 2001-06-15 10:23:52
Temat: Re: czy znacie sposób ???
Od: "Idol" <n...@w...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jerzy <0...@m...pl> napisał(a) w wiadomości:
<9gaar1$10c$1@sunsite.icm.edu.pl>...
>Użytkownik TOMASZ Z> <t...@n...e.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
>napisał:9gaahv$78t$...@n...tpi.pl...
>> proponuję po pewnym czasie, przerwać zakwaszanie ogórków, po prostu je
>> pasteryzując. Wekujesz je ,a potem je pasteryzujesz...
>I co udało ci się to kiedkolwiek? ;-)))
>Pozdrawiam Jerzy
>
>
Mi się udało i jeszcze w zeszłym tygidniu otwierałem słoik z ogórkami, który
eksperymentalnie trzymałem od sezeonu 1999. Tą metodąą wychodzą bardzo dobre
i hrupkie/twarde ogorki. W smaku przypominają ogórki, które kiszą się klika
dni w garku. Ważne jest aby słoików nie gotować długo, góra 5 mn. W podpbny
sposób traktuje kapustę kiszoną (z tą różnicą zę kapustę wkładam do słoików
już ukiszona).
Idol
|