Data: 2006-01-23 07:41:53
Temat: Re: czym trzeć placki ziemniaczane
Od: "Misiek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "@nn" <a...@p...pl> napisał w wiadomości
news:43d4285f@news.home.net.pl...
> nightmen napisal(a):
>
> > Prawda jest tak jak ktoś juz ci odpisał , jesli chcesz zrobic super
placki
> > to potrzeba zrobić to dwufazowo :) , najpier na drobnej tarce do
> > warzyw(oczywiscie o robocie mowa) nalezy utrzeć ziemniaki , a następnie
> > przy pomocy noża do siekania mięsa posiekać cebulkę , dodać do tego
jajka
> > i przyprawy i wrzuci do tego co wyszło nam z ziemniaków
>
> Prawda jest taka, że o gustach sie nie dyskutuje :)
> Ja placki (w/g Twego opisu) robię jednofazowo, bo cebuli nie daje wcale, i
> zapewniam Cię że są pyszne, złociste i chrupiące :)
>
Placki bez cebuli???
Jak ktos lubi to ok... dla mnie bez cebuli to nie placek
Dodaje jeszcze czosnku i (czasami) drobno pokrojonego boczku)
A wogole to (z czystego lenistwa) ziemniakow nie tre na tarce a po prostu
miele w mlynku do mielenia miesa :)
Jadlem tez kiedys placki ziemniaczane z serem zoltym ale szczerze mowiac
niezbyt mi smakowaly
|