Data: 2006-01-23 08:00:21
Temat: Re: re: czym trzeć placki ziemniaczane
Od: "czeremcha " <c...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
nightmen <nightmen(wytnij to)@poczta.onet.pl> napisał(a):
> teraz to juz tylko doświadczenie parę sekund miksowania i mamy super
> materiał na placuszki im mniej miksujemy tym placki smaczniejsze i
bardziej
> chrupkie .
A jeszcze bardziej chrupkie - kiedy utarte ziemniaki dobrze odciśnie się w
dłoniach. Odciśnięty sok po paru minutach rozdzieli się na wodę /mniej
więcej/ i skrobię. Wodę odlać, skrobię przełożyć do masy ziemniaczanej. I
dalej - jak zwykle.
Ania, która nigdy nie dodaje mąki do plackowej masy :-)
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|