Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!not-for-mail
From: "Bozena" <b...@s...pw.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: dawnakuchnia-wielkanoc
Date: Sat, 16 Mar 2002 23:17:53 +0100
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 35
Message-ID: <a70gaa$112$1@sunsite.icm.edu.pl>
References: <3...@p...onet.pl> <3...@w...net>
<a6t48g$lob$1@sunsite.icm.edu.pl> <3...@w...net>
<a6tkrv$n1r$1@sunsite.icm.edu.pl> <3...@w...net>
<3...@w...net> <a6vvsg$9pc$1@sunsite.icm.edu.pl>
<3...@w...net> <a70bab$k31$1@sunsite.icm.edu.pl>
<3...@w...net>
NNTP-Posting-Host: castor.riviera.pw.edu.pl
X-Trace: sunsite.icm.edu.pl 1016317066 1058 194.29.137.66 (16 Mar 2002 22:17:46 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 16 Mar 2002 22:17:46 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4807.1700
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4807.1700
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:100515
Ukryj nagłówki
> Boczek kroje w drobne paski wielkosci pol malego palca i lekko podsmazam w
> rondelku, gdy wypuszcza tluszcz, dodaje obrane ...
> Poczekaj, piec mi piszczy...
> Ach, jaki piekny chleb mi wyszedl, az mu zdjecie zrobilam. Studzi sie na
> balkonie.
>
> ....no wiec dodaje obrane, wydrazone i pokrojone w osemki (lub w 16 w
> zaleznosci od wielkosci) kwasne jablka i lekko podsmazam na srednim ogniu,
> zeby im brzegi zmiekly. Nastepnie podlewam mala iloscia wody, i dusze pod
> przykryciem, az jablka miekkie, ale nie rozlatujace sie (konsystencji
luznego
> dzemu z duzymi kawalkami jablek) Podaje cieple w malych miseczkach, dobre
do
> kotletow schabowych z kapusta kiszona lub do pieczonej szynki. Takie
obiady to
> ja teraz robie raz na rok, w zimie, potem jemy ryz przez tydzien:)))
> MB
Napewno wyprobuje :o)
Dzisiejsze parowki byly podobne. Byla tam jeszcze cebula w duzych kawalkach
i podlane byly nie woda, a rosolkiem i piwem z duza iloscia majeranku i
odrobina chili.
Czy ten chleb z piwem to jakos inaczej smakuje? Jestem strasznie ciekawa
Ciekwska
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
FAQ : http://bozena.samorzad.pw.edu.pl/faq/index.html
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
|