Data: 2003-11-28 06:51:25
Temat: Re: destylowanie wina
Od: "Ivan" <N...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dariusz K. Ladziak" <l...@w...pdi.net> napisał w
wiadomości news:3fc55cd8.9590680@news.tpi.pl...
> ZBRODZIEN!!! Wino odpedzac przez deflegmator, jak zacier klasy
> grunwaldzkiej???
>
> Rektyfikuje to sie alkohole przemyslowe. A to ze Polacy kochaja
> alkohol przemyslowy to osobna sprawa. Porzadne alkohole z porzadnej
> fermentacji naturalnego surowca zawierajacego cukry proste powinno
sie
> destylowac - co najwyzej dwukrotnie.
>
Wiesz, zależy co jej wyszło. Gdyby to bylo przyzwoite wino, to raczej
nie chciała by go przepędzać. A jeśli wyszedł jakiś przeokrutny
kwasiżur, to może lepiej pogonić go przez kolumnę ;-)
--
Pozdrawiam
Zbychu (Ivan)
N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"
|