Data: 2004-07-02 18:59:41
Temat: Re: do Aretki - przerzucam cie tutaj
Od: n...@m...ch
Pokaż wszystkie nagłówki
> > >
> > Ja robię tak. Owoców nie puszczam przez sokownik, tylko miażdżę. Do 1,5 kg
> > owoców daję 1 szk. wody. Gotuję 5 minut. Odciskam sok. Mierzę (ważę), by
> > wiedzieć ile cukru dołożyć. Na 1,5 kg czerownych porzeczek daję 75-80 dag
> cukru.
> > >
--
>
> Kalinko! Bij mnie. Mam nadzieję, że jeszcze nie robisz ! Stosunek soku
> porzeczkowego do cukru jest jak 2:1.
> Napisałam owoców a winno być SOKU. Przeprasssszam. Areta
>
>
Czyli jak - wysisnac sok z 1.5 kg porzeczek, zagotowac ze szklanka wody i potem
dac 80 deko cukru??? Czy moze najpierw owoce zagotowac z woda, nastepnie
odcisnac, zmierzyc i dodac cukru w proporcji 2:1. Ale z tym cukrem juz nie
gotowac???
Galaretki jeszcze nie zaczelam robic bo porzeczki jeszcze mi nie dojrzaly:)
pozdrawiam
Kalina
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|