Data: 2015-08-13 10:04:55
Temat: Re: do Ikselki
Od: "Piotr" <a...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Justyna" <1...@1...com.pl> napisał w wiadomości
news:55cb765a$0$4775$65785112@news.neostrada.pl...
>> Jest - indeks alfabetyczny potraw, z podaniem numerów stron. Bardzo
>
> Ponawiam więc moje 2 pytania:
> 1) jak to jest z porównaniem od strony wpływu na zdrowie
> grilowania ze smażeniem na patelni (przy założeniu użycia
> takiego samego tłuszczu)?
> 2) czy istnieje problem występowania ewentualnych zatruć lub uczuleń
> w wyniku spożywania warzyw gotowanych na parze?
> Warzywa spożywa się też na surowo i wydawałoby się, że jest to
> to samo zagrożenie, ale trudno na przykład dokładnie umyć
> kalafior lub brokuły przed gotowaniem na parze.
>
> Jestem ciekawa czy ktoś na tej grupie interesował się w/w problemami.
Stokrotka tym się interesowała
I ma wiedzę na ten temat baaardzo obszerną.
Pytaj właśnie ją, sądzę że chętnie się podzieli.
Zwłaszcza na temat tej możliwości zatrucia spryskiwanymi
warzywami parowanymi (na parze).
P
|