Data: 2015-08-13 14:05:44
Temat: Re: do Ikselki
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 13 Aug 2015 10:04:55 +0200, Piotr napisał(a):
> Użytkownik "Justyna" <1...@1...com.pl> napisał w wiadomości
> news:55cb765a$0$4775$65785112@news.neostrada.pl...
>>> Jest - indeks alfabetyczny potraw, z podaniem numerów stron. Bardzo
>>
>> Ponawiam więc moje 2 pytania:
>> 1) jak to jest z porównaniem od strony wpływu na zdrowie
>> grilowania ze smażeniem na patelni (przy założeniu użycia
>> takiego samego tłuszczu)?
>> 2) czy istnieje problem występowania ewentualnych zatruć lub uczuleń
>> w wyniku spożywania warzyw gotowanych na parze?
>> Warzywa spożywa się też na surowo i wydawałoby się, że jest to
>> to samo zagrożenie, ale trudno na przykład dokładnie umyć
>> kalafior lub brokuły przed gotowaniem na parze.
>>
>> Jestem ciekawa czy ktoś na tej grupie interesował się w/w problemami.
>
> Stokrotka tym się interesowała
> I ma wiedzę na ten temat baaardzo obszerną.
> Pytaj właśnie ją, sądzę że chętnie się podzieli.
> Zwłaszcza na temat tej możliwości zatrucia spryskiwanymi
> warzywami
Akurat jest to realny problem, na Twoim miejscu bym się nim poważnie
zainteresowała.
--
XL
"Niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda
dla szpiclów katów i tchórzy (...)
i nie przebaczaj
zaiste nie w twojej mocy
przebaczać w imieniu tych których zdradzono o świcie"
Zbigniew Herbert, "Pan Cogito"
|