Data: 2006-03-13 09:45:39
Temat: Re: do Ślązaków
Od: Piotr Gasiorek <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Jędrek w wiadomości <dv3erf$gim$1@news.onet.pl>
z Mon, 13 Mar 2006 10:43:09 +0100 napisał(a):
> > Kapustę czerwoną szatkuję. Zalewam w garnku wodą, dodaję liści
> > laurowych, ziarenek pieprzu, odrobiny soli. Całość gotuję do
> > miękkości, odcedzam. W tak zwanym między czasie smażę drobno
> > pokrojony boczek z cebulą (niekoniecznie). Do odcedzonej kapusty
> > dodaję ów boczek i cebulę (która niekoniecznie tam jest). Całość
> > mieszam i zaprawiam odrobiną octu.
> Bardzo Ci dziękuję za poważne potraktowanie sprawy, już myślałem że tu na
> grupie są tylko sami rozwinięci umysłowo inaczej.
Nie ma za co :-) Ale zastrzegam, że nie jest to przepis autorstwa osoby
świetnie gotującej. Ja po prostu kapustę tę tak przygotowuję, jak mama
mnie nauczyła. Więc może to być tylko wariacja na temat prawdziwie
śląskiej modrej kapusty :-)
--
pq
|