Data: 2005-04-13 13:13:35
Temat: Re: dobra kruszonka
Od: "doto" <d...@c...xp>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Aga" <a...@B...poczta.onet.plTO> napisał w wiadomości
news:d3j58n$2keu$1@node2.news.atman.pl...
> Jak zrobic dobra kruszonke do ciasta drozdzowego? Nigdy tego nie
> robilam, ale maz zamowil ciasto drozdzowe z kruszonka (takie jak u mamy
> heh, wiec musze sie starac ;) ). Drozdzowe umiem, tylko ta kruszonka?
> Kiedy ja sypac - na poczatku, pod koniec pieczenia?
>
Kruszonka to w sumie mieszanina masła, cukru i mąki. Sypie się ją przed
włożeniem do pieca.
Ale najlepiej zapytaj szanowną świekrę, jak ona to robi. Zrobisz wtedy tak
samo, jak "Mamusia". Frakcja Mężusia będzie w niebiesiech.
toto dżdżownica
|