Data: 2004-06-03 23:58:24
Temat: Re: dobry sos do gołąbków
Od: m...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> On 3 Jun 2004 20:45:41 +0200, m...@p...onet.pl wrote:
>
> >Witam!
> >Sos robisz na bazie wywaru, w którym duszą się gołąbki. Ja podsmażam na
małej
> >patelni łyżeczkę koncentratu pomidorowego
> [...]
>
> Zbrodniarka!
>
> Koncentrat pomidorowy w sosie do golabkow albo w bigosie sluzy tylko i
> wylacznie zamaskowaniu smaku surowizny. Jest to wynalazek taniej
> gastronomii z okresu PRL-u. Porzadnie ugotowana kapusta sama z siebie
> nabiera wlasciwego smaku - jak sie da na dno garnka pare lisci kapusty
> luzem i dusi golabki na wolnym ogniu az te liscie na dnie sie
> rozgotuja na papke to wlasciwego smaku sos sam z siebie nabierze.
>
> --
> Darek
Nie dodawaj polityki do potraw. Idąc Twoim tropem można też zarzucić zbrodnię
tym, którzy do placków ziemniaczanych dodają mąkę, jajko i upodobniają je do
gumowatych placków z baru mlecznego.
O gustach, w tym również kulinarnych, nie dyskutuje się.
Jeśli zaś chodzi o gołąbki, osobiście wolę najpierw przysmażone, a potem
uduszone we własnym sosie.
Pozdrawiam "gołabkowo".
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|