Data: 2005-08-21 13:19:48
Temat: Re: drób
Od: "HaNo" <z...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Rosół mętnieje jeśli jest gotowany za gwałtownie, tzn na duzym ogniu,
powinno to sie robić na wolnym małym ogniu (z porad mojej babci, która
doskonale gotowała)
HaNo
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:de8pde$avi$1@inews.gazeta.pl...
> ===
> Od pewnego czasu (2-3 miesiące) wszelkie gotowanie kurczaków kończy się u
> mnie dziwnym zmętnieniem wywaru. Robi się on niemal biały, prawie jak
> mleko
> (no, może lekko przesadziłem). Mętność ta nie ustępuje nawet po długim
> gotowaniu, co normalnie powoduje idealne wyklarowanie się rosołu.
> Zastanawiam się, czy to jakiś nowy patent fabrykantów drobiu, czy też
> problem leży gdzie indziej.
>
> Wy też tak macie?
>
> waldek
> ===
>
>
|