Data: 2005-08-21 09:43:58
Temat: Re: drób
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 21 Aug 2005 04:37:15 +0200, Waćpanna lub Waćpan *waldek*, w
wiadomości news:<news:de8pde$avi$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:
> ===
> Od pewnego czasu (2-3 miesiące) wszelkie gotowanie kurczaków kończy się u
> mnie dziwnym zmętnieniem wywaru. Robi się on niemal biały, prawie jak mleko
> (no, może lekko przesadziłem). Mętność ta nie ustępuje nawet po długim
> gotowaniu, co normalnie powoduje idealne wyklarowanie się rosołu.
> Zastanawiam się, czy to jakiś nowy patent fabrykantów drobiu, czy też
> problem leży gdzie indziej.
>
> Wy też tak macie?
Ja akurat nie zauważyłam, nkurczaki mam z małego sklepiku i zawszebyły
dorbej jakości. Przy następnej kurzej okazji będę się też uwaznie
przyglądać...
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
|