Data: 2003-11-15 17:54:45
Temat: Re: drożdżowe za twarde
Od: "Nell" <n...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "I.P." <i...@g...de> napisal w wiadomosci
news:bp5om0$jto$04$1@news.t-online.com...
>
>
> >
> > Jak daje wiecej drozdzy, to strasznie potem czuc w smaku i zapachu
(nawet
> > pomimo cukru).
> > Dziekuje za rade
> > POczekam jeszcze troche, a potem biore sie za pieczenie ;))
> >
> > POzdr
> > Nell
> A jakie drozdze dajesz? Sprobuj do1/2 kg maki dac 2 paczuszki suszonych,
> dajesz je do maki(jak proszek do pieczenia),do tego letnie mleko(za
> zimne-drozdze nie rosna; za gorace sparzysz i tez nie wyrosna) i
oczywiscie
> wg przepisu reszte skladnikow cukier ,zoltko.Ciasto nie bedzie za bardzo
> pachniec drozdzami.
> Ilona.
Nistety narazie mam pod reka tylko swieze. Nastepnym razem spróbuje z
suchymi
Pozdr
Nell
|