Data: 2006-08-31 21:29:30
Temat: Re: dużo mięsa - co zrobić ??
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le jeudi 31 aout 2006 ŕ 17:18:36, dans <ed6ukj$jla$1@news.onet.pl> vous écriviez :
> Cepeliny w
> zależności od wielkości (przeważnie są wielkości męskiej pięści) gotuje się
> od 30 do 45 minut. Moim zdaniem pomyliły Ci się pojęcia:
> - małe, krótko gotowane i z gotowanym mięsem to są polskie pyzy z mięsem,
> - duże, długo gotowane i z surowym mięsem to są cepeliny. Wyglądają tak:
> http://glinki.com/?l=uav3uw
Chyba zaczynam rozumiec dlaczego nazywaja sie "cepeliny"... nic
wspolnego z "pierozkami" :)
Ewcia
--
Niesz
|